Vacature advocaat Bouw- en Aanbestedingsrecht in Utrecht

Wie zijn wij?

VBTM Advocaten is een landelijk werkend nichekantoor gespecialiseerd in het vastgoedrecht (bouw- en huurrecht) met 18 advocaten, 1 fiscaal jurist en 4 juridisch medewerkers, verdeeld over drie vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Best en daarmee één van de grootste in vastgoed gespecialiseerde (niche)advocatenkantoren in Nederland.

Uniek is daarbij dat VBTM zich heeft gespecialiseerd in dienstverlening aan maatschappelijke opdrachtgevers, vooral woningcorporaties. Vanwege de verregaande specialisatie van ons kantoor – zowel qua rechtsgebied, als qua type cliënten – is er sprake van een zeer hoog kennisniveau binnen een juridisch uitdagende en afwisselende praktijk.

VBTM Advocaten heeft een prettige en open sfeer; de cultuur is informeel, professioneel en collegiaal. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk; onze cliënten begrijpen dit.Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. We bieden doorgroeimogelijkheden en de mogelijkheid tot het volgen van specialisatie-opleidingen.

Wat doet een advocaat bouw- en aanbestedingsrecht bij VBTM?

Onze cliënten zijn woningcorporaties, bouwbedrijven, energieleveranciers, overheden en zorginstellingen, die wij adviseren over tal van onderwerpen op het terrein van bouw- en aanbestedingsrecht. Als huisadvocaat zijn wij betrokken bij het hele bouwproces: de aanbesteding, de contractvorming en (geschillen over) gebreken in de oplevering.

Daarnaast adviseren wij vaak over juridische aspecten van duurzame energieoplossingen in een bouwproject. Vanwege onze unieke positie in de sector lopen wij vaak voorop bij de juridische ontwikkelingen binnen het juridische speelveld van woningcorporaties, zoals bij  verduurzamingsvraagstukken, en werken we nauw samen met de brancheorganisatie Aedes; je kunt als advocaat bij VBTM met een creatieve aanpak mede sturing geven aan deze ontwikkelingen.

Wie zoeken wij?

Vanwege de gestage groei van onze praktijk zijn wij voor onze vestiging in Utrecht op zoek naar een Advocaat Bouw- en Aanbestedingsrecht (V/M). Je komt terecht in een zeer goed lopende landelijke praktijk met voldoende werk, waarin je zelfstandig kunt werken en je je in vergaande mate (verder) kunt specialiseren.

We zijn op zoek naar een advocaat met ruime ervaring op het gebied van het opstellen en beoordelen van bouwcontracten die wij zo snel mogelijk zelfstandig kunnen inzetten (trefwoorden: Design&Build, UAV-GC 2005, Turn Key, UAV 2012, Bouwteam, Ketensamenwerking). Ervaring op het gebied van het Aanbestedingsrecht en/of verduurzamingsvraagstukken is een pré. We vinden je praktische ervaring belangrijker dan je ervaringsjaren binnen de advocatuur. Herken jij je in het profiel, schroom dan niet om contact op te nemen, of je nu 3 of 10 jaar ervaring hebt. Dat geldt ook als je wel de gewenste ervaring hebt, maar je geen advocaat (meer) bent.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie bij een gespecialiseerd vastgoedkantoor met een unieke positie binnen het juridische speelveld van woningcorporaties, met een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en een prettige flexibele werkomgeving met mogelijkheden om part time of thuis te werken én met een werkplek met uitzicht op de Dom.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV met een korte motivatie aan Clementine Lems (c.lems@vbtm.nl). Om van gedachten te wisselen of vragen te beantwoorden kan je bellen met Marijn Huijbers, te bereiken op 06 – 4854 4651.

Voor meer informatie, zie onze website www.vbtm.nl

Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen