Historie

VBTM is in 1999 opgericht door juristen uit de corporatiepraktijk, aangevuld met advocaten uit de traditionele advocatuur. VBTM heeft dus haar roots in de corporatiebranche. Aanvankelijk heette het kantoor ‘Van Breevoort & Ter Meulen’. Die naam werd al snel afgekort tot VBTM. In 2012 werd VBTM ook onze merknaam. Het merk VBTM staat voor specialisatie in alle facetten van het vastgoedrecht. En voor integrale, vaak inventieve oplossingen, die onze cliënten vooruit helpen.

Huurrecht

VBTM werd al snel de huisadvocaat van veel woningcorporaties. Aanvankelijk voornamelijk voor het huurrecht. Jarenlang leverde VBTM de voorzitter van de Vereniging van huurrechtadvocaten. In 2004 adviseerden wij de Tweede Kamer bij de wijziging van het huurrecht. Die wijziging was nodig, aangezien het destijds geldende huurrecht nog gebaseerd was op de Code civil, afkomstig van Napoleon.

 Bouwrecht en omgevingsrecht

Vervolgens is VBTM zich gaan specialiseren op het gebied van het bouwrecht en het omgevingsrecht. En inmiddels heeft VBTM ook daarin haar sporen ruimschoots verdiend. In opdracht van Aedes ontwikkelde VBTM een model-aanneem­overeenkomst en voor Aedes-Actiz, het kenniscentrum voor wonen en zorg, heeft VBTM meegeschreven aan een handreiking voor de planologische aspecten van de transformatie van zorgvastgoed. Ook levert VBTM een aantal docenten voor de masterclass Bouwrecht van de Universiteit Utrecht.

Alle specialisaties in het vastgoedrecht

Anno nu bundelt VBTM alle specialisaties binnen het vastgoedrecht, zoals huurrecht, civiel en/of bestuursrechtelijk bouwrecht, aanbestedingsrecht en koop- en VvE-recht, waardoor wij cliënten integraal kunnen bijstaan in het bereiken van een juridisch optimale conditie: een voor­waarde voor succesvol opereren. VBTM is voortdurend in ontwikkeling. Adviezen van VBTM sluiten daarom altijd aan op de laatste actualiteit. Die van wetgeving en jurisprudentie, maar ook van marktomstandigheden en, vooral, de specifieke kenmerken van uw organisatie.

VBTM werkt voor woningcorporaties, overheden (waaronder waterschappen), commerciële vastgoedprofes­sionals en zorginstellingen. Werkt VBTM ook voor u? Neem contact op.

Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen