BTW en overdrachtsbelasting

In de vastgoedpraktijk spelen BTW en overdrachtsbelasting een belangrijke rol. Vanaf de aankoop van grond voor een project tot aan de uiteindelijke sloop van een gebouw moet rekening worden gehouden met de fiscale aspecten daarvan. Daarbij kan behoefte zijn aan een helder antwoord op allerlei vragen.

VBTM: helder antwoord op vragen over vastgoed en belastingen

Btw en overdrachtsbelasting recht
  • Is het voordeliger om grond te kopen met overdrachtsbelasting, of toch liever met BTW?
  • Wanneer is de levering van een bouwkavel belast met BTW?
  • Wanneer is verhuur van bedrijfsruimte belast met BTW?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van het verkopen van een gebouw?
  • Is de verkoop van een stuk grond met een gedeeltelijk gesloopt gebouw belast met BTW of met overdrachtsbelasting?

Daarnaast kan de BTW aan de orde komen bij allerlei andere activiteiten, zoals het verrichten van diensten voor derden, het uitlenen van personeel en zelfs bij samenwerkingsverbanden. Ook moet in contracten tussen opdrachtgevers en aannemers rekening worden gehouden met de BTW-verleggingsregeling en de Wet Ketenaansprakelijkheid.

Fiscaliteiten vastgoed altijd in beweging

Fiscale regelgeving met betrekking tot vastgoed is altijd in beweging. Dus is kennis van de actuele ontwikkelingen (wetgeving én jurisprudentie) van groot belang. Ook voor opleidingen op het gebied van BTW en vastgoed kunt u bij ons terecht. Zo zijn wij vaste docent bij Finance Ideas Academy.

VBTM opereert al jaren in de wereld van (vastgoed)fiscaliteit en adviseert u graag op dat gebied. Neem contact op voor een andere kennismaking en bespaar op BTW en overdrachtsbelasting.

Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten

Advocaten BTW en overdrachtsbelasting