Aanbestedingsrecht

VBTM Advocaten adviseert in alle stadia van aanbestedingsprocessen: opstellen van de aanbestedingsdocumenten, juridisch begeleiden van de aanbesteding en bij eventuele geschillen in het kader van de procedure, bijvoorbeeld bij (voorlopige) gunning.

Dit kan gaan om Europese en nationale aanbestedingen, aanbestedingen voor werken, leveringen of diensten en om openbare en niet-openbare procedures, onderhandse meervoudige aanbestedingen, marktconsultaties of een concurrentie-gerichte dialoog.

Professionele partijen, private aanbesteders

Aanbestedingsrecht

Wij staan niet alleen aanbestedende diensten bij, maar ook veel professionele partijen die niet verplicht zijn om aan te besteden. Zij doen dit vrijwillig vanuit professioneel opdrachtgeverschap en zijn zogenoemde ‘private aanbesteders’. Wij weten precies wat een private aanbesteder wel en niet mag binnen een aanbesteding en hoe hij zijn aanbestedingsdocumenten zo kan opstellen, dat hij binnen de aanbesteding de ruimte houdt die in zijn belang is.

VBTM: kennispartner bij aanbestedingen

Regelmatig staan wij partijen bij in kort gedingen bij een geschillen over (voorlopige) gunningen. Maar ook tijdens de uitvoering van een aanbesteding adviseren wij over juridische vraagstukken, bijvoorbeeld met betrekking tot de Nota van Inlichtingen.

Wij beschikken over een ruime selectie documenten voor het opzetten van aanbestedingen, zoals offerte-aanvragen, inschrijvingsleidraden, de benodigde bijlagen, etc., zowel voor reguliere als private aanbesteders.

Van wezenlijk belang bij een aanbesteding is ook om de voorwaarden waaronder de aanbestede opdracht uitgevoerd moet worden al vanaf het eerste moment goed vast te leggen. Met onze specialistische kennis van het (vastgoed gerelateerde) contractenrecht zijn wij ook bij uitstek in staat om vanaf het eerste moment het verdere contractvormingsproces in goede banen te leiden.

Praktische oplossingen bij aanbestedingen

Vragen over aanbestedingen en andere aspecten van het vastgoedrecht? VBTM Advocaten bundelt alle juridische vastgoedspecialisaties. Wij adviseren in heldere taal en werken doelgericht aan praktische oplossingen. Neem contact op.

Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten

Advocaten Aanbestedingsrecht