Bouwrecht

In de samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer speelt de juridische dimensie een belangrijke rol. Gebreken tijdens bouw of na oplevering kunnen grote risico’s betekenen, zowel voor opdrachtgever als voor opdrachtnemer of aannemer. Deze risico’s en de toegenomen juridisering in de dagelijkse bouwpraktijk leiden tot steeds meer verschillende en gecompliceerde bouwcontracten. Een speelveld met veel ‘valkuilen’.

Juridische overeenkomsten in de bouw

Bouwrecht

De aannemingsovereenkomst die slechts een A4-tje beslaat, is veelal vervangen door uitgebreide modelovereenkomsten, Turn Key-overeenkomsten of gecompliceerde geïntegreerde contracten, zoals Design & Build, Design & Construct of Design Build & Maintain. Bij deze contractvormen zijn vaak verschillende regelingen van toepassing, zoals de UAV 2012 (voor de aannemingsovereenkomst), de DNR (voor opdrachten aan adviseurs) en de UAV-GC 2005 voor geïntegreerde contracten. Kent u alle details?

VBTM maakt uw juridische positie sterker

VBTM adviseert, als juridisch vastgoedspecialist, u adequaat over de juiste samenwerkings­vorm in projecten en over de bijbehorende risico’s. Ook voor grote renovatieprojecten beschikt VBTM over de expertise om middels de juiste contractering de belangrijkste risico’s inzichtelijk te maken en te beheersen. Daarom worden wij vaak ingeschakeld door aannemers, projectontwikke­laars, beleggers, architecten en constructeurs en woningcorporaties.

VBTM Advocaten zorgt voor de oplossing

Stilstand van het werk is voor beide partijen schadelijk en kan tot grote financiële consequenties leiden. Hoe kan een conflict tijdens de bouw worden gemanaged?

Hoe schept u zodanige omstandigheden dat de bouw kan doorgaan en zorgt u er tegelijk voor dat u uw rechten niet prijs geeft?

Komt het tijdens de bouw tot een (dreigend) conflict tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, dan begeleidt VBTM u naar de juiste oplossing. Door deskundig advies en in indien nodig, door te procederen met resultaat, in arbitrage of bij de rechter.

Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten

Advocaten Bouwrecht