Aedes Praktijkmiddag Opdrachtgeverschap, geïntegreerde contracten

In het afgelopen jaar heeft VBTM Advocaten in samenwerking met Aedes, bedrijfsjuristen en projectleiders bij woningcorporaties, een aantal modelovereenkomsten ontwikkeld voor regisserend opdrachtgeverschap zoals Design & Build en een Design & Build Maintenance. Deze modelovereenkomsten zijn te vinden op Aedesnet.

Het werken met dergelijke geïntegreerde contracten vergt een geheel andere benadering van het bouwproces.

Om tot een goed resultaat te komen, schrijft de regisserende opdrachtgever minder voor maar daagt zij de markt uit om te komen tot optimale oplossingen. Het is daarbij belangrijk dat de regisserende opdrachtgever door middel van een goede vraagspecificatie wel de vinger aan de pols houdt.

In november en december 2014 organiseert VBTM Advocaten in samenwerking met Aedes een aantal praktijkmiddagen waarin nader wordt ingegaan op het werken als regisserend opdrachtgever met geïntegreerde contracten. Daarbij zal ook aanwezig zijn de heer Peter Roubay Bouwman van Rijkswaterstaat. In zijn bijdrage zal hij ingaan op de ruime ervaring die Rijkswaterstaat inmiddels heeft opgebouwd bij het werken met dergelijke geïntegreerde contracten.

Verder zullen Marco de Boer en Sander Engels tijdens de praktijkmiddag ingaan op vragen als:
- hoe stel ik mij op als opdrachtgever bij een geïntegreerd contract?
- waar liggen de mogelijkheden en risico’s van deze contractsvorm?
- hoe kan de modelovereenkomst in praktijk het best worden gehanteerd?

VBTM nodigt haar relaties van harte uit deze praktijkmiddagen bij te wonen. Op Aedesnet vindt u nadere informatie omtrent de locaties en de wijze waarop u zich voor deze praktijkmiddag kunt aanmelden.

Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten