Huurster uit woning 'gezaagd'

Soms lees ik uitspraken van rechters over feitencomplexen die op zijn minst in de categorie ‘opmerkelijk’ kunnen worden geplaatst. Een uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 13 maart 2015 betreft zo’n feitencomplex.

Wat was er aan de hand? Een huurster met overgewicht (300 kilo +) werd onwel en belde de ambulancedienst. De ambulancebroeders die ter plaatse kwamen, constateerden dat mevrouw met spoed naar het ziekenhuis moest. Dat bleek geen sinecure. Om de huurster uit de woning te krijgen was hulp van de brandweer nodig, die de complete voorgevel van de woning en een balustrade verwijderde. Het gehuurde raakte hierdoor uiteraard zwaar beschadigd. Totale kostenpost: ruim € 11.000,--.

De verhuurder had opdracht gegeven tot herstel van de schade en vorderde vervolgens betaling door de huurster. Zij weigerde echter vrijwillig te betalen. De kantonrechter was het daarmee niet eens. Haar overgewicht was de oorzaak van de ingrijpende operatie die nodig was om de huurster uit haar woning te bevrijden. De schade die hierdoor is ontstaan, komt naar het oordeel van de kantonrechter krachtens in het verkeer geldende opvattingen voor rekening van de huurster.

Voor vragen over dit artikel kunt u contact opnemen met Christian Schellekens.

Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten