Masterclass: medewerking huurders aan duurzame energieprojecten

VBTM organiseert samen met Atriensis een Masterclass over het onderwerp medewerking van huurders aan duurzame energieprojecten. 

foto-masterclass.jpg

Voor het slagen van een duurzaam energieproject is de medewerking van huurders van cruciaal belang.

Hoe bereik je de noodzakelijke minimale 70% vrijwillige deelname bij energieprojecten? 

Bij dat percentage dienen alle huurders deel te nemen. Veel corporatiemedewerkers ervaren dit als een lastige uitdaging die het energiebesparingstempo frustreert. Welke aanpak levert wel succes op? Juridische implicaties? Atriensis en VBTM Advocaten verzorgen op 4 oktober in Houten en op 11 oktober in Eindhoven kennisbijeenkomsten. Zowel voor corporatiemedewerkers als ketenpartners van corporaties die hiermee te maken hebben.

Vrijwillig deelname huurders

Energiebesparing houdt meestal een wijziging van de woning in. Met of zonder huurverhoging? Toestemming van de huurder is in alle gevallen verplicht. Welke plannen en welke aanpak geven de grootste kans op succes? Dit is van groot belang vanwege het halen van prestatieafspraken. En hoe te handelen bij huurders die niet vrijwillig instemmen? Meer dan 10 woningen en meer dan 70% vrijwillige deelname? Alle huurders moeten deelnemen. Het initiatief om bezwaar te maken ligt dan bij de huurder zelf. Vaak is nog onbekend dat bij minder dan 10 woningen of minder dan 70% vrijwillige deelname de corporatie zelf via de rechter toestemming kan afdwingen.

Kennisbijeenkomsten

Hoe kom je tot voldoende vrijwillige deelname? Wat zijn juridische implicaties als corporaties huurders die niet vrijwillig akkoord gingen verplichten tot deelname? En wat is de bouwkundige eenheid? Het programma:

12:30 – 13:30  Inloop met lunch

13:30 – 14:30  Naar voldoende vrijwillige deelname door Atriensis

14:30 – 15:00  Pauze

15:00 – 16:00  Juridische aspecten niet vrijwillige deelname door VBTM Advocaten

Per kennisbijeenkomst zijn er maximaal 30 deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Concrete praktijkvoorbeelden komen aan bod. Er is volop ruimte voor discussie en vragen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van individuele praktijkvragen aan de sprekers. Plus een ‘digitale handout’ met informatie en allerlei links naar relevante websites. 


Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten