Seminar outsourcing warmtelevering woningcorporaties Nyenrode 28 september 2016 (kosteloos)

Bij woningcorporaties staan beheersbaar houden van woonlasten en duurzaamheid hoog op de agenda. Toch heeft de corporatiesector nog flink wat stappen te zetten om de ambities van het energieconvenant (gemiddeld energielabel B in 2021) te halen. De wil is er maar hoe vlieg je dit aan?

seminar-outsourcing-warmtelevering.png

De verplichtingen worden steeds groter want in de nabije toekomst zal strengere handhaving op wet- en regelgeving plaatsvinden. Daarnaast hebben corporaties sinds 2014 de rol als energieleverancier vanuit de Warmtewet erbij gekregen. Wederom een uitdaging erbij. Waarom wachten op boetes als verduurzaming en energiebesparing aanzienlijke positieve effecten kent. De oplossing is de Warmtewet en verduurzaming te koppelen. Corporatie deltaWonen uit Zwolle heeft dit met partner Unica georganiseerd.

deltaWonen heeft met een strategische samenwerking met Unica Ecopower een aantal van haar taken uitbesteed. 1350 appartementen die door 33 centrale ketelhuizen worden verwarmd vallen sinds 1 januari 2016 onder het beheer van Unica, die de komende 15 jaar zorg draagt voor de gehele exploitatie, energiefacturatie, vervanging én beheer en onderhoud. Het seminar richt zich op de strategische keuzes die door deltaWonen en Unica zijn gemaakt, het implementatietraject en de huidige situatie na 6 maanden exploitatie.VBTM Advocaten heeft deltaWonen juridisch begeleid bij dit traject.

ESCoNetwerk.nl organiseert op woensdag 28 september 2016 (als onderdeel van de Dutch Green Building Week) op Nyenrode een seminar specifiek voor woningcorporaties over het uitbesteden van verduurzaming en de rol van energieleverancier.
VBTM Advocaten is een van de sprekers op dit seminar.
Bent u ook benieuwd naar de ins en outs van dit project en de ervaringen van betrokkenen? En wilt u weten hoe u zelf het heft in eigen handen kunt nemen? En bent u werkzaam bij een woningcorporatie? Meldt u dan gratis aan.

Datum: woensdag 28 september 2016
Tijd: 14.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 en borrel vanaf 17.00 uur)
Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Doelgroep: uitsluitend bedoeld voor woningcorporaties/woningbouwverenigingen
Kosten: Dit praktijkseminar is kosteloos voor de doelgroep.

Aanmelden 

Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten