Jurrien Langeveld

Advocaat

Rechtsgebieden

Expertise

  • Aanbestedingen (aanbestedende diensten en private aanbesteders)
  • Bouwarbitrage
  • Aannemingsovereenkomsten (UAV 2012), Turn Key-overeenkomsten, DB(M)-overeenkomsten (UAV-GC 2005), (prestatie)onderhoudsovereenkomsten (RGS), architectenovereenkomsten (DNR  2011)
  • Projectontwikkeling

Opleiding

  • Specialisatieopleiding privaatrechtelijk bouwrecht – Instituut voor Bouwrecht
  • Rechten – Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 2011)

Over Jurrien

Jurrien was in de periode 2011 – 2019 al advocaat en heeft vervolgens de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Daar heeft hij bij een groot bouwbedrijf waardevolle ervaring opgedaan als bedrijfsjurist. Per 1 april 2022 is Jurrien weer teruggekeerd in de advocatuur en aan de slag gegaan bij VBTM. Hij is gespecialiseerd in het bouwrecht en heeft ruime ervaring met contractvorming in de bouw, zowel bij nieuwbouw, renovatie, verduurzaming als onderhoudsovereenkomsten, en de daarbij behorende algemene voorwaarden, zoals de UAV 2012 en UAV-GC 2005. Daarnaast adviseert hij veelvuldig in (private) aanbestedingen. Ook procedeert hij in bouwgeschillen, zowel bij de Raad van Arbitrage als bij de rechtbank.

Jurrien is lid van de Vereniging van Bouwrechtadvocaten en heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Vastgoedrecht (bouwrecht)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd
hoofdrechtsgebied.

Relevante nieuwsberichten