Woningcorporaties

corporaties.jpg

VBTM Advocaten is ontstaan uit de corporatiepraktijk. Wij zijn met meer dan 230 corporaties als cliënten marktleider in het bijstaan van woningcorporaties en actief in heel Nederland. U bent bij ons welkom voor juridische ondersteuning in alle rechtsgebieden waarmee uw corporatie te maken heeft. Ontdek onze advocaten. En ontdek onze expertises.

Doeltreffend advies, met resultaat procederen

Onze advocaten staan u doeltreffend bij in alle juridische zaken die voor woningcorporaties van belang zijn. Zij zijn specialisten op hun vakgebied en kennen de wereld waarin woningcorporaties werken. U kunt bij hen terecht voor deskundig advies en het opstellen van overeenkomsten.
En, als het nodig is, natuurlijk ook om met resultaat te procederen.

Specialismen

VBTM bundelt alle specialismen in het vastgoedrecht en beschikt over een surplus aan juridische expertise inzake onder andere:

  • Huurzaken, waaronder: overlast, onderhoudsgebreken, illegale bewoning, tweedekanscontracten, gedragsaanwijzingen, herstructurering (sloop/renovatie/groot onderhoud), huurprijzen, servicekosten, passend verhuren, asbest, warmtewet, overlegwet, scheiden wonen & zorg, verhuur van BOG en indeplaatsstelling;
  • Bouwzaken, zoals: aanbesteding, aannemingsovereenkomsten, geïntegreerde contracten (Turn-Key-overeenkomsten, Design-Build-Mantain-overeenkomsten), overeenkomsten met architecten en constructeurs, vergunningen, bestemmingsplannen, brandveiligheid;
  • Duurzame energie: zonnepanelen, WKO’s, Warmtewet, nul op de meter woningen;
  • Arbeidszaken, zoals WNT, cao woondiensten, ontslag en reorganisatie;
  • de Woningwet: DAEB/niet-DAEB, governance, statuten, fusie.

Het voordeel van veel  ervaring én geïntegreerde disciplines

VBTM Advocaten biedt woningcorporaties niet alleen een surplus aan ervaring en expertise in het specifieke werkveld van de sociale woningbouw, maar ook de mogelijkheid om alle juridische diensten rond de corporatie af te dekken. Onze geïntegreerde specialismen zorgen voor een samenhangende en dus effectieve benadering. Uw corporatie wint zo aan slagkracht.
En wordt tegelijkertijd juridisch compleet ontzorgd.

Arbeidsrecht en woningcorporaties

VBTM Advocaten is een gespecialiseerd vastgoedkantoor, maar heeft daarnaast een zeer ruime ervaring in het adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties in relatie tot corporaties.

Heeft u als woningcorporatie vragen over arbeidsrecht? Neem contact op met VBTM.

Aedes modellen, cursussen, kennis delen

VBTM Advocaten heeft voor Aedes veel modellen opgesteld, zoals de model-huurovereenkomst woonruimte, model-overeenkomsten UAV-GC, DB en DBM en de model-statuten voor de woningstichting en -vereniging. Wij verzorgen regelmatig cursussen voor corporatiemedewerkers en zijn als vaste docent betrokken bij opleidingscentra als Kjenning en Finance Ideas Academy. Onze advocaten publiceren regelmatig in naslagwerken van Sdu en Kluwer en in diverse tijdschriften zoals WR het tijdschrift voor huurrecht en het Tijdschrift voor Bouwrecht.

Meer weten? Afspraak maken? VBTM Advocaten is de specialist in woningcorporaties. Contact.

Thema's
Deel dit artikel op LinkedIn:
Pagina printen:Printen
Relevante nieuwsberichten