Rogier Goeman

Advocaat

Rechtsgebieden

Expertise

  • Huurrecht woonruimte (van overlast tot herstructurering)
  • Huurrecht bedrijfsruimte (van contractering tot indeplaatsstelling)
  • VvE-kwesties (waaronder de rol van een verhuurder binnen de VvE)
  • Volkshuisvestingsrecht (Woningwet; Huisvestingswet; Rotterdamwet)
  • Privacy en dataprotection (AVG)

Opleiding

  • Rechten – Radboud Universiteit Nijmegen (2005) en Erasmus Universiteit Rotterdam (2011)

Over Rogier

Rogier studeerde rechten in Nijmegen en Rotterdam. In 2005 startte Rogier zijn carrière in de juridische praktijk bij de Consumentenbond, in 2006 trad hij als (senior) jurist in dienst bij een groot Rotterdams deurwaarderskantoor. In die positie deed Rogier ruime advies- en proceservaring op, met name op het gebied van het huurrecht en incasso.

In 2012 begon Rogier als advocaat bij VBTM Advocaten.  Zijn expertise ligt in het bijzonder op de gebieden huurrecht (zowel woonruimte als bedrijfsruimte), volkshuisvestingsrecht en het privacyrecht.

Naast het adviseren en procederen verzorgt Rogier ook regelmatig cursussen op het gebied van het huurrecht, vastgoedrecht,  huurincasso/WSNP en privacy/gegevensbescherming.

Rogier is redacteur van de uitgaven Jurisprudentie Huur en Verhuur (JHV) van Sdu en de Nieuwsbrief Huurrecht van FutD, waar hij annotaties en artikelen verzorgt.

Rogier Goeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd
hoofdrechtsgebied.

Relevante nieuwsberichten