Rogier Goeman

Advocaat

Rechtsgebieden

Expertise

  • Woningwet (van toegestane activiteiten tot verkoopregels)
  • Huisvestingswet (of woonruimteverdeling op privaatrechtelijke grondslag)
  • Huurrecht woonruimte (van gebreken tot herstructurering)
  • Huurrecht bedrijfsruimte (van contractering tot indeplaatsstelling)
  • Vastgoedrecht (van erfpacht tot VvE-kwesties)
  • Privacy en gegevensbescherming

Opleiding

  • Nederlands Recht – Radboud Universiteit Nijmegen en Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Specialisatieopleiding Huurrecht – Vereniging van Huurrechtadvocaten

Over Rogier

Rogier studeerde rechten in Nijmegen en Rotterdam. Voordat hij in 2012 als advocaat begon bij VBTM werkt hij een aantal jaren als jurist op onder meer een deurwaarderskantoor.

Sinds 2012 is Rogier vastgoedadvocaat bij VBTM Advocaten. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in het volkshuisvestingsrecht en het huurrecht (zowel woonruimte als bedrijfsruimte). Hij werkt met name voor woningcorporaties, overheden en vastgoedbeleggers.

Naast het adviseren en procederen verzorgt Rogier ook regelmatig cursussen op het gebied van het volkshuisvestingsrecht, het huurrecht en het vastgoedrecht, zowel voor medewerkers van verhuurders als voor andere advocaten.

Nevenactiviteiten

Rogier is lid van de Vereniging voor Huurrecht Advocaten (VHA).

Hij coauteur van het handboek Huurrecht Woonruimte van uitgever Sdu (onderwerp: huur en overheid) en de online-uitgave OpMaat Huurrecht+ van uitgever Sdu (onderwerp: de huurrechtelijke gebrekenregeling).

Daarnaast is hij redacteur van de vaktijdschriften Jurisprudentie Huur en Verhuur (JHV) van Sdu en de Nieuwsbrief Huurrecht van FutD, waar hij annotaties bij uitspraken en artikelen verzorgt.

Rechtsgebiedenregister

Rogier Goeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd
hoofdrechtsgebied.

Relevante nieuwsberichten