Sander van Heertum

Advocaat

Rechtsgebieden

Expertise

  • Burenrecht
  • Huurrecht/Huurprijzenrecht woonruimte
  • Huurdersparticipatie (Overlegwet)
  • VvE-recht

Opleiding

  • Master Rechtsgeleerdheid - Radboud Universiteit Nijmegen (2011)

Over Sander

Sander is na zijn studie aan de Radboud Universiteit in januari 2012 beëdigd als advocaat en houdt zich bij VBTM advocaten nagenoeg alleen maar bezig met het huurrecht, en dan voornamelijk het huurrecht woonruimte. Nadat hij in 2022 de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) met een 8,8 gemiddeld afrondde, is hij sindsdien ook lid van die vereniging.

Sander zijn praktijk bestaat uit adviseren en procederen, waarbij hij verschillende woningcorporaties bijstaat. Het gaat dan onder meer over overlastzaken, woonfraude, herstructureringen, renovatiewerkzaamheden, de verhuiskostenvergoeding etc. 

Ook is hij als docent betrokken bij Kjenning, voor welke organisatie hij cursussen geeft aan woningcorporaties op het gebied van het huurrecht (woonruimte), waarbij hij onder andere de basis en verdiepingscursus huurrecht verzorgt, alsmede cursussen over herstructurering. Ook geeft Sander regelmatig cursussen bij cliënten op kantoor, indien daar behoefte aan bestaat. 

Sander van Heertum heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

Relevante nieuwsberichten